Seriemannen

Fornøyelse på nettet

Superheltene som invaderer hverdagslivet

super hero

For noen år siden var superhelter noe vi fant i tegneserier og en og annen film, men slik er det ikke lengre. Superheltene har blitt en del av dagliglivet vårt, og vi finner dem på alt fra sengetøy til T-skjorter, og de har blitt en helt vanlig del av både film og TV.

Marvels største helter

Et godt eksempel på dette er Marvels storsatsning på superhelter på film de senere årene, og kanskje spesielt er det gjengen fra The Avengers som har stått for noen av de aller største suksessene. Denne gruppen av superhelter finner vi både i egne filmer basert på enkeltstående helter, men også i samlefilmer hvor alle er samlet mot et felles mål.

Gamle favoritter blir nye igjen

Vi har også sett at gamle favoritthelter som Batman og Superman har fått nytt i liv i en serie med filmer, og nå til slutt en film hvor begge to opptrer. Disse gutta er ikke lengre bare tegnefilmkarakterer eller actionfigurer man pakker vekk så snart man når ungdomsskolen, men har blitt nye forbilder for sterke, men ikke så perfekte voksne menn. Dette ser vi også ved at superheltene begynner å ta seg inn i mer voksne arenaer som for eksempel casino på nettet. Her kan du i spillmenyen finne spillet «Super Heroes», som selvsagt er bygget på våre favorittsuperhelter.

Ikke bare forbilder for de små

Aldersgrensene på de nyere superheltfilmene er også et godt bilde på hvordan superheltene har gått fra å være barne- og ungdomshelter til å bli forbilder og eksempler også for oss voksne. En grunn til dette kan nok være at dagens voksne generasjon faktisk vokste opp med disse heltene, og ikke helt hadde lyst til å gi slipp på dem i slutten av ungdomsårene.

Filmene og promoteringsvarer knyttet til disse heltene har nådd ekstreme høyder i popularitet, og har ikke minst skapt en rekke nye filmstjerner, som nå er blant Hollywoods best betalte.

« Previous post