Seriemannen

Fornøyelse på nettet

Poker i TV-serier

Det finnes neppe et spill som har blitt mer benyttet som plot i populærkulturell sammenheng enn poker. Noen veldig kjente TV-serier har lagt poker i noen av sine episoder. I How I Met Your Mother finner man en episode som heter The Poker Game, og her spiller gjengen poker to dager før Robin og Barneys bryllup. The Wire er en annen populær TV-serie som har benyttet pokerscener: Blant annet portretterer de Baltimores ordfører i et pokerspill som er rigget for at han skal vinne penger til ordførerkampanjen. Det å kjenne spillet kan være vesentlig for å få med seg en handling i en film eller en serie.

Regler

For deg som ønsker å lære å spille poker finnes en grundig, oversiktlig artikkel om reglene i poker på Full Tilt. Da det finnes ulike typer pokerspill vil reglene variere litt. Det grunnleggende er dog det samme: Du bygger opp en hånd ved en kombinasjon av fem kort, der målet er å få det innbyrdes forholdet mellom disse til å gjøre deg til den sterkeste spilleren. Det betyr at du er nødt til å vite hvilke kombinasjoner som slår hvilke. Hvis du kan terningspillet Yatzy har du kommet langt på vei, da mange av begrepene er de samme.

For eksempel betyr «hus» og «straight» det samme i begge spill, det vil si henholdsvis tre like av en sort og to av en annen (hus), og kort i uavbrutt rekkefølge (straight). Et eksempel på et hus er tre femmerkort og to tierkort. Et eksempel på straight kan være 2,3,4,5 og 6. Poenget er at når du tror du er den sterkeste spilleren skal du satse, og forhåpentligvis vil de andre spillerne gjøre det samme. Hvis din motspiller tror han er den sterkeste med tre like, og du sitter med en straight, vil du vinne motspillerens innsats. Et alternativ kan være å få de andre til å tro at du har en sterk hånd, og dermed satse så mye at de kaster seg. Slik kan du vinne uten å ha noe som helst.

« Previous post