Seriemannen

Fornøyelse på nettet

Ny sesong av Lilyhammer

I høst er det endelig klart for den tredje sesongen av suksesserien Lilyhammer. Dette blir den dyreste TV-produksjonen i norsk historie med et budsjett på hele 120 millioner kroner.

Det er liten tvil om at NRK og Netflix har store ambisjoner med den siste sesongen av serien. Det virker som om Steven Van Zandt deler engasjementet.

Betalte for scene

Little Steven ble faktisk så engasjert at han selv betalte produksjonen av en scene fra egen lomme. Dette var en tilleggsscene som i disse dager spilles inn i New York. Det er virkelig ikke rart at så mange nordmenn har store forventninger til hvordan den tredje sesongen kommer til å bli. Rekordbudsjettet tyder uansett på at produksjonsselskapet Rubicon har stort spillerom til å lage et fantastisk produkt.

Global suksess

Lilyhammer har etterhvert blitt en global suksess som en av Netflixs egne prosjekter. Dette gjør at serien har vært tilgjengelig i over 130 land på verdensbasis. Med andre ord et omfang som ingen norsk TV-produksjon noen gang har vært i nærheten av tidligere. Forhåpentligvis kan denne sesongen gjøre serien enda mer populær utenfor landets grenser. I Norge har Lilyhammer blitt sett av over en million seerne i snitt over to sesonger.

Premieredato er ikke avklart

Det er enda ikke bestemt når serien blir tilgjengelig for publikum. Det eneste som er klart er at NRK har tenkt å vise den i løpet av høsten. Netflix har på sin side uttalt at de kommer til å legge ut Lilyhammer i løpet av året. Utålmodige seere kan derfor glede seg til at det snart er klart for mer underholdning fra mafiabossen Frank Tagliano.

Forventningene til den nye sesongen er uten tvil svært store. Det gjenstår å se om Steven Van Zandt og hans medsammensvorne kan nå opp til den standarden de har satt tidligere. Uansett hvordan det går så vil fortsatt Lilyhammer være en internasjonal suksess og inspirasjonskilde for andre norske serieskapere.

Next post »