Seriemannen

Fornøyelse på nettet

Musikk på nettet

Internettet har mange sider der man både kan finne ny musikk og legge ut egen musikk. Youtube er et fint sted å starte, for her finner man musikk fra hele verden. Mye utenlandsk musikk blir aldri spilt i Norge, enten fordi radiostasjonene ikke tror den er kommersiell nok, eller fordi de aldri har hørt om musikken eller gruppene. Et eksempel på det, er asiatisk musikk, som sjelden eller aldri spilles i Norge.

På Youtube kan man dele musikk, kommentere musikkvideoer, og anbefale musikk til vennene sine. Det finnes også mange musikktjenester der man kan spille eller kjøpe musikk, som Spotify, Wimp og lignende. Her kan man søke etter sjanger, etter artist eller ganske enkelt prøve de sangene som er mest populære. Man kan kjøpe enkeltsanger, eller abonnere på tjenestene.

Nrk Urørt viser fram ny, norsk musikk. Dette er artister som ennå ikke har slått gjennom, så du kan bli en av de første til å høre sangene deres.

På nettet kan man finne konsertopptak eller musikkvideoer, ikke bare lyd. Selvsagt finner man også intervjuer med kjente artister. I tillegg har nettsider som Youtube blitt populære blant amatørmusikere. Her kan de legge ut sine egne sanger, og få kommentarer fra publikum. Noen har til og med blitt berømte etter å ha lagt ut sanger på nettet.

Hvis du liker Eurosong, er nettsiden Eurovision.tv stedet for deg. Her finner du både årets sanger og sanger som har vært med tidligere år. Du kan se videoer, liveopptredener og intervjuer med artistene. Dette er stedet å varme opp til konkurransen. Du kan også snakke med andre fans fra hele verden.

« Previous post